Progressief Joodse Gemeente Noord Nederland (PJG NN).

18 december 2017 | 30 Kislev 5778

Kijkje in de les

Kijkje in de les

Een van de belangrijkste aspecten van Joods Jeugd Onderwijs is het samen spelend leren. Dat proberen we met het Joods Jeugdonderwijs van de PJG NN (BADERECH KIDS) te verwezenlijken. Hebreeuws leren, zingen, geschiedenis, Joodse Feestdagen, spelletjes, alles komt aan bod. 

Eén keer per maand wordt er les gegeven. Dit houdt in dat de leerlingen huiswerk krijgen, en dat er een grote mate van commitment van de ouders verwacht wordt om hen daar thuis bij te helpen. Zonder dat is deze vorm van onderwijs niet haalbaar. Vanwege  reisafstand, druk bezette agenda van zowel ouders als leerlingen, is dit een formule waar een ieder zich in zal kunnen vinden.

Om kwalitatief goed onderwijs te kunnen bieden is een goed geschoolde leerkracht van essentieel belang. Onze  docent, Tanja Nab, heeft de lerarenopleiding gedaan aan het Levissoninstituut (www.levisson.nl ) en wordt bijgestaan door het Landelijk Onderwijscentrum van het ‘Verbond’: Rimon (www.rimon-ljloc.nl ). Daarnaast is zij ook chazzaniet van de PJG NN.

Met het leeftijdsverschil onder de leerlingen, en even zoveel niveauverschil onderling, is het onmogelijk  om alle leerlingen in één groep te houden. Om de kwaliteit van ons onderwijs zo hoog mogelijk te kunnen houden bleek  één leerkracht niet meer toereikend. Gekozen is om de groep te splitsen in 3 groepen.  Er zijn inmiddels twee mensen die vol enthousiasme de rol van klasse-assistent vervullen. Beide zijn al werkzaam in het onderwijs. Ze zijn bij aanvang van het lesjaar 2012-2013 / 5773 begonnen, en vormen een uitstekende,  inmiddels onmisbare, aanvulling.

Aan het eind van het zware schooljaar mogen de kinderen uitwaaien in Zwem en Speelpark Nienoord. Ook de ouders zijn daar bij, wat een leuke gelegenheid is voor de ouders om elkaar (beter) te leren kennen.

december

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31