Progressief Joodse Gemeente Noord Nederland (PJG NN).

02 december 2022 | 8 Kislev 5783

PJG NN overige activiteiten

PJG NN overige activiteiten

Huiskamerbijeenkomsten

Een paar maal per jaar heeft onze Kille huiskamerbijeenkomsten. Meestal ergens in Friesland. In de zomerperiode hebben we een havdalabijeenkomst, met Sjavoe'ot  en Toe biSjewat lernen we, zo mogelijk, bij een van onze leden. Lukt het niet thuis dan maken we gebruik van de Sjoel in Zuidlaren. De Soeka van onze Kehilla staat bij een van de leden in de tuin.

Chanoekaconcert in familiesfeer

Rondom Chanoeka nodigde PJG NN een drietal chazzaniem uit om een Chanoekaconcert te geven in familie sfeer. De eerste keer was het zaterdagavond, een sjoel met een zee van Choenakalichtjes en vol opgetogen gezichten. Onze eigen Chazaniet Tanja Nab had twee collega's uitgenodigd om samen met haar een Chanoeka programma te zingen. Eva Mogendorff en Tom Furstenberg zegden van harte toe. Het was een avond die voor herhaling vatbaar is. Alle drie volgden de opleiding Chazzanoet aan het Levisson Instituut (www.levisson.nl ). Houd voor een volgend concert de agenda in de gaten.

Tour de Siddoer

Een maal per maand gaf onze Chazzaniet enige jaren een Tour de Siddoer. Daarin legde ze delen van de Siddoer uit vertelde de achtergronden van de diverse melodieën en hun ontstaansgeschiedenis. Ook nieuwe melodieën. kwamen aan bod. 

Leesgroep

Een aantal leden hebben een leesgroep opgericht. Ongeveer een maal per twee maanden komen ze bijelkaar iedere keer bij een van hen thuis en bespreken een boek van een Joodse schrijver/ster.

december

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31